vineri, 1 aprilie 2016

Patriarhul Ilia al Georgiei despre acuzațiile împotriva sa făcute de Comisia Europeană. "Cum putem să legalizăm fărădelegea? Acesta este un mare păcat. Am spus ceea ce am avut de spus și, dacă tăceam, aceasta ar fi fost de mirare"



In predica sa, după slujba din Catedrala Svetitskhoveli din Mtskheta, vechea capitală a Georgiei, Patriarhul Ilia al II-lea a vorbit despre legea anti-discriminare adoptată în Georgia în 2014, și despre "căsătoriile" între persoanele de același sex, răspunzând în același timp la acuzațiile împotriva sa făcute de "Comisia Europeană împotriva rasismului și intoleranței" (ECRI). 

El a spus, în special: 
"Astăzi, trebuie încă să ne gândim și să aprofundam aceste probleme și chestiuni cu care se confruntă țara noastră și Biserica noastră. Astăzi omul considera ca fenomene naturale, ceea ce sunt păcate. Este surprinzător faptul că astăzi, anumite persoane vor să legalizeze un păcat precum "căsătoriile" de același sex. Este un păcat atât de mare încât nu ar trebui să se vorbească despre asta în biserică. Nu trebuie nici chiar să pronunțăm numele acestui mare păcat. Mulțumesc Doamne ca poporul nostru resimte aceasta și nu-l susține.
Procesul de globalizare care are loc în lumea întreaga este inevitabil și nu-l putem opri. Cu toate acestea, trebuie să alegem, în acest proces, ceea ce este de folos sufletului și necesar pentru poporul nostru. Acele lucruri care se opun Ortodoxiei, poporul georgian nu va putea niciodată să le accepte. Și nu le va accepta", 
a spus Patriarhul Ilia. 
"Aș vrea să spun câteva cuvinte despre legea anti-discriminare. Georgia este o țară care nu a asuprit pe nimeni. Georgia este o țară în care fiecare s-a  simțit întotdeauna liber, dar sunt lucruri pe care nu le putem permite. Cum putem să legalizăm fărădelegea? Acesta este un mare păcat. Aceasta este exact ceea ce am menționat mai devreme. Am spus ceea ce am avut de spus și, dacă tăceam, aceasta ar fi fost de mirare. Trebuie să vorbesc despre asta. Niciun credincios nu poate accepta legea așa-zisă anti-discriminare. Vreau să spun, de asemenea, că timpul va trece și ne vom întreba cum am putut permite să treacă o astfel de lege. "

LEGATURI:
Comisia Europeana Impotriva Rasismului si Intolerantei, organism ce tine de Consiliul Europei, a afirmat, in raportul de tara asupra “discriminarii” fata de persoanele LGBT pe Georgia, ca Patriarhul Ilia ar fi comis un act de “discurs al urii” atunci cand a caracterizat paradele gay o “insulta impotriva natiunii” si homosexualitatea o “boala” [...]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu