luni, 18 septembrie 2017

Cuvântul lui Virgiliu Gheorghe la protestul împotriva vaccinării obligatorii (video, text). "Această lege nu numai că pune în pericol sănătatea întregii populații în ansamblul ei, dar deschide și porțile reîntoarcerii la dictatură"

"Lupta aceasta împotriva unei asemenea legi este lupta intrării noastre ca popor, ca țară, în sfera unui nou totalitarism."
 *

Declarația lui Virgiliu Gheorghe la protestul împotriva vaccinării obligatorii (17.09.2017)



Această adunare constituie un eveniment simbol în sensul că trage un semnal de alarmă, acum, la 27 de ani de la ieșirea din comunism, un semnal de alarmă privind pericolul, riscul, de a ne întoarce la momentul restaurării acestuia, căci legea vaccinării obligatorii nu este altceva decât o schimbare de paradigmă în legislația romanească, o paradigmă nouă care prevalează dictatul și nu exprimarea liberă a persoanei umane. Este o lege care încalcă nu numai câteva articole din Constituția României, a legislației în vigoare, cât și multe tratate internaționale. Si, tocmai de aceea, mi se pare extrem de periculos acest proiect de lege, pentru că nu ține cont de absolut nicio legislație ce protejează drepturile omului. 

Esența, până la urmă, a acestui act este ideea de a impune "consimțământul prezumat" cetățenilor României în privința administrării vaccinurilor.  "Consimțământ prezumat", însă, nu este decât un eufemism, un altfel de a spune dictatului forței. Pentru că, a presupune că cetățeanul este de acord, fără să-i mai ceri părerea, fără a-i cere consimțământul, este practic să-i impui tot ceea ce dorești tu. Dacă aceasta lege va trece, atunci orice altă lega care include ideea de „consimțământ prezumat” va deveni posibilă. Va deveni posibilă, în aceeași măsură, să spunem „consimțământ prezumat” privind prelevarea de organe, „consimțământ prezumat” în privința eutanasierii copiilor, bătrânilor, cum se întâmplă astăzi în Belgia, „consimțământ prezumat” în privința instituționalizării copiilor, părinților care se impun într-un fel sau altul statului de a-i ideologiza.

Deci, legiferarea obligativității vaccinării pe baza acestui principiu, a unui consimțământ presupus dinainte, deschide o cutie a Pandorei și ne reîntoarce la o perioadă nu comunistă, ci la bolșevismul agresiv sau chiar la regimul nazist, unde s-au făcut primele experimente pe persoana umană. Se știe că după procesul de la Nurenberg s-a hotărât ca niciodată în istorie să mai fie impus cu forța o procedură medicală persoanei umane. Pentru că omul este cel care trebuie să exprime în mod liber dorința, voința de a i se aplica, pentru a nu i se pune în pericol sănătatea, căci el știe care este mai binele pentru el.   

Ei bine, astăzi ni se spune, așa cum spuneau și comuniștii, că pentru un bine colectiv trebuie sacrificat binele individual. Nu credem că binele colectiv poate fi pus în opoziție cu binele individual. Binele colectiv nu poate fi decât suma binelui individual tuturor cetățenilor unei societăți. In condițiile în care ar fi binele colectiv în opoziție cu binele individual, nu faci altceva decât să-i impui o dictatură, să-i impui o ideologie, în fața voinței majorității.  Gândiți-vă că în comunism se spunea că fiecare trebuie să se sacrifice pentru binele colectivității, și te întrebai: și de binele acela colectiv cine beneficiază? Nu beneficiază nimeni în ultimă instanță. 

Să nu ne imaginăm că va exista un favorizat în aplicarea acestor tratamente. Chiar și legislatorii, chiar și guvernanții de astăzi, și familiile lor, vor fi obligați să se vaccineze. Deci, așa cum în intrarea în comunism primele victime au fost intelectualii care au crezut în ideea comunistă, cred că mâine, acești oameni care propun un astfel de proiect de lege, vor fi ei înșiși victime al acestor proceduri medicale care pun în mare risc viața omului.

Nu ne referim doar la vaccinarea copiilor, căci, până la urmă aceasta nu este decât o modalitate de a face să treacă legea. Este vorba de vaccinarea întregii populații în condiții declarate epidemice de către Stat. Deci, în momentul în care Statul va dori, va putea să ceară vaccinarea cu forța a tuturor cetățenilor. Cred ca acest lucru este unul din cele mai grave care pot să se petreacă, pentru că poate fi pus în mare risc sănătatea întregii populații. Gândiți-vă că acum câțiva ani de zile s-a pus problema impunerii vaccinului pentru gripa porcină sau pentru gripa aviară. S-au vaccinat foarte puțin romani, însă n-a existat nici un fel de epidemie de gripă aviară, nici un fel de epidemie de gripă porcină. Gândiți-vă că s-ar fi vaccinat întreaga populație, câți ar fi riscat să-și riște sănătatea poate pentru totdeauna?! Pentru că nu toți avem aceeași structură imunitară, nu toți avem același răspuns imunitar și genetic la un stimul străin

Deci, eu cred și repet, că această lege nu numai că pune în pericol sănătatea întregii populații în ansamblul ei, dar deschide și porțile reîntoarcerii la dictatură, reîntoarcerii la totalitarismul împotriva căruia, la sfârșitul anilor '89 - începutul anilor '90, am luptat ca să nu mai trecem prin ceea ce am trecut, cel puțin copiii noștri. De aceea, cred că este datoria fiecăruia dintre noi să ne opunem acestei noi deschideri, inaugurări a unui regim totalitar în România.       
  

Virgiliu Gheorghe, biofizician și doctor în bioetică:


[...] A mă obliga înseamnă dictatură, a mă obliga înseamnă totalitarism.De aceea noi trebuie să înțelegem bine conceptele, să înțelegem bine contextul. De aceea v-am vorbit de "consimțământul prezumat". Când îl auziți, să știți că este vorba despre dictatură. Nu există "consimțământ prezumat", nimeni nu poate să presupună că eu sunt de acord. Trebuie să fiu și eu întrebat. In momentul în care nu mai sunt întrebat, înseamnă că cineva hotăraște pentru mine.

In timpul comunismului și a nazismului se spunea: pune binele colectiv peste binele individual, colectivitatea peste om. Nu există așa ceva! Tot poporul român a fost sacrificat pentru un bine abstract, tot poporul rus a fost sacrificat pentru un bine abstract, tot poporul german a fost sacrificat pentru un bine abstract, și asta este totalitarismul. "Binele abstract" - este vorba de ideologia celor care o propun, cei care conduc și controlează lucrurile și aceia nu sunt mulți; sunt puțini în general. Mulțimea li se supune, mulțimea este amăgită prin mijloacele acestea mediatice, prin televiziune, prin internet, prin facebook toată lumea este controlată și trimisă în direcția care se dorește. Si, dacă te opui, vin problemele legislative și vor veni și altele! La ora aceasta se pregătește în Europa lege pentru amenzi de la 2500 până la 60. 000 de euro în cazul în care încalci reglementările lor, de tipul "discursul urii", care este extrem de controversat. Care sunt marginile, care sunt granițele "discursului urii"? Poți să vorbești ceva, să-i spui cuiva un punct de vedere și poate fi [catalogat ca fiind ] un "discurs al urii". Prima dată se dă 2500 euro amendă, pe urmă se dă 10.000 de euro, potrivit legii care se urmărește a fi implementată acum, și apoi 60.000 de euro. Aceasta mai este libertate? Nu! Dar, din păcate către asta ne îndreptăm!   

[...]  Avem impresia că vor continua lucrurile la fel? N-or să continue la fel! Si în momentul în care vezi că face cancer copilul tău sau fratele tău, te vei întreba: de ce a făcut cancer? Si îți spune că de la fumat. Știți că avem  un milion de bolnavi de cancer? Știți că avem cea mai mare rată de îmbolnăvire, de crește a îmbolnăvirii de cancer și a altor boli grave? Care este cauza? Am întrebat în dreapta și în stânga. Nimeni nu știe să spună. Nici măcar nu sunt publicate statisticile, oficial nu avem voie sa știm ce se întâmplă cu sănătatea publica în România.   

Mi se spune să am încredere în guvernanți că vor ști ce vaccinuri să administreze populației. Ce încredere să am, în condițiile în care economia a fost falimentată, sistemul educațional e la pământ, sistemul medical este distrus?! Intri într-un spital și nu găsești medici, nu găsești medicamente. Din păcate, v-o spun cu mare durere, românul este condamnat la moarte în societatea românească de azi. De aceea pleacă și foarte mulți peste hotare astăzi, pentru că nu mai pot trăi în țara lor]. În ultimii 27 de ani, guvernatorii noștri au făcut tot ce s-a putut ca să distrugă România.Nu știu dacă un război ar fi făcut mai mult decât s-a făcut în ultimii 27 de ani. Aproape toate instituțiile și sistemele de valori sunt date peste cap. Nu mai există nici o valoare, nici o demnitate, nimic care să se susțină la ora aceasta, din cauza că mass-media a erodat permanent tot ce este romanesc. Tot ce este antiromânesc are valoare, și tot ceea ce este pro-românesc, pro-creștinesc, pro-valoare este contestat și călcat în picioare. Lucrurile acestea nu pot fi întâmplatoare, și nu pot fi puse doar în spatele dezvoltării tehnologiilor, să zic "progresului" de un fel sau altul! Eu cred ca exista și anumite intenționalități, pe lângă, foarte multa corupție și ignoranță, ca să nu-i spunem prostie. Trebuie să fim atenți pe cine alegem să ne reprezinte, și atunci când sunt reprezentați să știm să-i tragem de mânecă, pentru că încet-încet ne vom trezi că se reîntoarce comunismul și atunci nu o să mai putem face nimic. Dacă acum nu facem mâine o să fie prea târziu.

Chiar și guvernatorii nu știu dacă înțeleg ca ei pregătesc în România o mare închisoare, și ei vor fi primele victime. Intelectualii comuniști au fost primii omorâți și împușcați în cap. Gen Lucrețiu Pătrășcanu, și nu numai, ci o mulțime dintre ie au fost omorâți și în România și în Rusia, pentru ca ei aveau niște idealuri. Ei nu au înțeles faptul că totalitarismul comunist nu are idealuri, ci are doar ură nespusă împotriva omului, împotriva Bisericii și a lui Dumnezeu. Din nefericire acest comunism nu a dispărut, se întoarce acum plecând de la zona "corectitudinii politice", schimbărilor, modificărilor de limbaj.

Trăim din ce în ce mai mult realitățile orwelliene. Citiți "1984" de George Orwell, citiți "Minunata lume nouă" de Aldous Huxley. Aceste utopii scrise prin anii '50, astăzi încep încet-încet să se manifeste. Ei scriau că copiii vor fi instituționalizați în întregime. Tot mai mult se lucrează la preluarea copiilor, tot mai mult se vehiculează conceptul că: cei mici nu ne aparțin, copiii nu ne aparțin nouă, părinților, ci aparțin Statului și ne sunt dați nouă temporar doar ca administratori ai educației lor. Si, încet, încet, dacă încalci hotărârile pe care ni le dau: vaccinarea obligatorie, faptul că nu ești de acord să fie educat potrivit ideologiei dominate, își vor asuma dreptul de a-ți lua copilul și îl vor da unei instituții. Știți ce se întâmplă în anii de acum? Sunt preferate grupurile homosexuale în adopție, cuplurilor normale. Vă spun de la asistenți sociali din Londra. Sunt forțați să dea copiii în primul rând cuplurilor de homosexuali. Aceasta este politica!

Deci eu nu mă bazez pe o astfel de legislație pentru viitorul copiilor mei și nu cred că trebuie să las legislația să meargă înainte, să fie dirijată de cei care nu vor altceva decât să ne preia copiii și să ne facă să trăim iarăși ca animalele, ca în perioada comunistă.

Ioan-Petru Culianu mai înainte de '90 scria că Statul nu este interesat să investească în educație, pentru că un om educat este un om care are așteptări. Poate nu întâmplator, cei mai multi oameni care sunt împotriva vaccinurilor sunt oameni cu un nivel peste mediu de educație. Nu o să găsiți la țară oameni care să nu-și vaccineze copiii, decât din neglijență. Cei mai mulți părinți care nu-și vaccinează copiii sunt părinți foarte informați, sunt părinți care sunt interesați de educația copiilor lor, sunt părinți care sunt interesați de viața copiilor lor. Ei, de astfel de oameni nu are nevoie sistemul, și Culianul spune că de aceea se va prăbuși sistemul educațional. La scurtă vreme a fost și el prăbușit, adică a fost împușcat în WC-ul unei universități din Chicago. 

Din păcate nu cred, personal, că se mai pot schimba lucrurile într-un sens major, însă măcar să nu înainteze foarte repede. Pentru că toate sistemele acestea, mai ales cele mediatice, pregătesc cel puțin la nivel mental o anumită dictatură, o anumită concentrare a tuturor forțelor ideologice într-o singură mână. Va fi foarte greu să mai trăiești într-o societate în care toți sau majoritatea vor gândi altfel. Însă, dacă credem și vom forma o anumită unitate, lucrul acesta va fi posibil: să cerem încă o dată conducătorilor noștri, să nu ne arunce într-un totalitarism, să-i facem să înțeleagă că nu dorim ca România să redevină o mare închisoare și faptul că ei vor fi primii care vor suferi pentru acest lucru.

Am cunoscut la un moment dat un ministru, al cărui copil avea autism și l-am întrebat: "credeți că de la vaccin?" Si mi-a spus: "da". Si nu făcea absolut nimic ca să se împotrivească pentru că oricum nu mai putea schimba situația copilului și că oricum postul îi asigura banii - 2500 de euro pe lună dădea pentru tratamente făcute copilului. Si, atunci, de ce să te lupți pentru o idee care ști că este pierdută, că există interese mult mai mari, s.a.m.d. ?!          

O vaccinare obligatorie la nivel național înseamnă să pui în mare risc sănătatea populației. Nu știm cine face vaccinurile. Știm că un vaccin a fost refuzat o dată de o tară și dat în România pentru că era la un preț mic. N-a fost la un preț întâmplător, ci pentru că era de foarte proastă calitate. Acum câțiva ani de zile s-a declanșat o epidemie de tuberculoză la copii de câteva luni, produsă după vaccinare. Știți ce înseamnă ca copiii aceia să ia la câteva luni antibiotice de forță? Copilul ăla toată viata este bolnav, pentru că îi distruge imunitatea și ii distruge structurile care îl pot apăra. 

Toată bătălia cu vaccinurile este bătălia cu propria noastră imunitate. Faceți tot posibilul să luptați pentru imunitatea dumneavoastră, a copiilor dumneavoastră, ca să fiți oameni sănătoși. Nu vă bazați pe sistemele care înlocuiesc imunitatea. Nu suntem împotriva medicamentelor sau a metodelor medicinii convenționale, dar ele trebuiesc aplicate judicios, adică numai atunci când trebuie și cât trebuie. Trebuie să facem tot posibilul să ne recuperăm imunitatea, altfel vom fi la mâna sistemelor ce vând medicamente. Cine este în spatele tuturor acestor lucruri? Marile companii care au cele mai mari profituri la ora aceasta în lume. Peste Big Pharma nu este aproape nimeni, poate numai petrolul și asta numai pentru un timp. Big Pharma schimbă guverne, Big Pharma pune miniștri, Big Pharma dirijează politici publice și economii. Să nu ne înșelăm! Că vedem la fiecare colț de stradă o farmacie și aceasta arată care este de fapt starea de sănătate a populației din România! Am fost recent în Grecia și nu e aceeași situație! De ce? Fiindcă ei sunt mult mai puțini deschiși față de regimurile acestea de terapie medicamentoasă pe termen lung, și fac eforturi să se elibereze de consecințele negative ale unui tratament pe termen lung - a unui antibiotic, de pildă!

Deci, încă o dată, cred că lupta aceasta împotriva unei asemenea legi este lupta intrării noastre ca popor, ca țară în sfera unui nou totalitarism. Să ne ajute bunul Dumnezeu să nu ajungem până acolo!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu